Marca Ponte 20

Marca Ponte 20

Picioarele copiilor rezistă la provocările cotidiene datorită oaselor, mușchilor și tendoanelor în dezvoltare continuă și datorită flexibilității.

Din momentul în care copilul se ridică în picioare, înclinarea în interior a călcâiului raportat la gambă și lipsa de dezvoltare pe plan longitudinal și în cazul arcuirii, este naturală. Primii pași sunt făcuți prin sprijinire pe vârful tălpii interioare. În urma întăririi picioarelor și a activării mușchilor de ridicare a tălpii, arcuirea longitudinală capătă formă. 

Întărirea mușchilor este maximă importanță în dezvoltarea picioarelor, această întărire fiind facilitată de exerciții regulate și de mersul în picioare goale în natură, pe sol natural. Aceste activități cauzează activarea și întărirea mușchilor. Picioarele copiilor sunt în creștere și dezvoltare continuă, în scopul transformării în picioare sănătoase de adult.

Folosirea de încălțăminte corespunzătoare vârstei și picioarelor este foarte importantă. Desigur, majoritatea copiilor nu necesită încălțăminte speciale, mușchii picioarelor întărindu-se odată cu avansarea în vârstă. Astfel picioarele susțin greutatea corporală și nu apar probleme legate de poziționare și de fixare.


Însă pot surveni situații în care trebuie să contribuim și noi la dezvoltarea corespunzătoare a picioarelor. În cazul tendoanelor și mușchilor de la călcâi este necesară folosirea de încălțăminte cu suport corespunzător, în scopul protejării piciorușelor; din acest motiv recomandăm folosirea de încălțăminte cu staif întărit și cu talpă flexibilă. Atingerea acestui scop este facilitată și de încălțămintele supinate.

Supinarea înseamnă înclinarea tălpilor în scopul poziționării paralele a axelor călcâiului și gambei copilului, prevenind astfel poziționarea picioarelor în X și apariția durerii la nivelul picioarelor pe durata deplasării. De asemenea, astfel este prevenită și scufundarea picioarelor, deformarea coloanei vertebrale și  întinderea și lezarea tendoanelor la nivelul genunchilor.

 Datorită tehnologiei Ponte 20 diferențele dintre încălțămintele supinate și încălțămintele „normale” abia dacă sunt vizibile, deoarece supinarea de 5 mm este inclusă în interiorul tălpii. Datorită acestei soluții și a design-ului modern  copilul va purta încălțămintea cu multă plăcere. Și piciorul va căpăta poziția corespunzătoare. 

Ponte layers
Încălțămintele pentru copii, marca Ponte20, dispun de un vârf larg și înalt, ceea ce facilitează poziționarea comodă a degetelor. Partea exterioară și interioară a încălțămintelor noastre este fabricată din piele naturală de î
naltă calitate. Încălțămintele sunt fabricate cu staif întărit. În cazul acestor încălțăminte speciale marginea interioară a călcâiului este ridicată cu 5 grade. 

Încălțămintele marca Ponte 20 destinate copiilor reprezintă soluția ideală pentru perso anele care își doresc folosirea de încălțăminte sănătoase de către copii lor, contribuind astfel la dezvoltarea sănătoasă a picioarelor copiilor lor.