Instrucţiuni de curăţare şi de îngrijire

Utilizarea corespunzătoare a încălțămintelor implică și curățarea și îngrijirea în mod regulat a acestora, motiv pentru care dorim să vă comunicăm câteva sfaturi legate de acest aspect:

Partea superioară


Năbuc sau piele velur: pentru eliminarea depunerilor folosiți o perie corespunzătoare. Suprafețele strălucitoare trebuie curățate cu perie velur, fiind recomandată și folosirea regulată a substanțelor speciale de curățare și de reîmprospătare a suprafețelor.


Piele dec la: perie cu păr fin sau cu bucată de haină umedă pentru eliminarea impurităților; pentru îngrijire folosiți gel de jeleu și curățați cu bucată de haină fină. Folosirea cremelor de pantofi pe suprafețele din piele de lac nu este recomandată.


Alte tipuri de piele: pentru eliminarea impurităților folosiți perie cu păr fin sau perie de eliminare a murdăriei. Pentru tratarea suprafețelor curate folosiți cremă de pantofi de culoare identică sau incoloră.

Pielea reciclată: Pentru a curăța pantofii din piele reciclată, amestecați apă și câteva picături de săpun lichid. Apoi folosiți o cârpă curată sau un burete moale și ștergeți ușor suprafața pantofului. Îndepărtați excesul de umiditate cu o cârpă uscată și lăsați să se usuce la temperatura camerei. 

Textil: folosiți perie cu păr fin pentru eliminarea impurităților de pe suprafețe. Pentru eliminarea murdăriei dure recomandăm folosirea bureților corespunzători. Spălarea încălțămintelor din material textil în mașina de spălat este INTERZISĂ. Folosiți substanțe de impregnare, în scopul creșterii impermeabilității și a rezistenței la depuneri.

Talpa: Spălați cu apă, dacă este necesar folosiți o perie corespunzătoare pentru eliminarea depunerilor și a murdăriilor. 

Suportul de talpă: Înlocuiți odată la șase luni, în scopul menținerii calității. Pentru curățare folosiți o bucată de haină îmbibată în apă caldă amestecată cu săpun. Spălarea suportului de talpă în mașina de spălat este interzisă