Informații pentru cumpărători

Stimate Cumpărător!

 

Simbolurile (pictogramele) menționate pe încălțăminte trebuie interpretate conform fișei de informare cumpărătorului.

  1. Materialele folosite pentru fabricarea principalelor părți ale produsului:

Componenta încălțămintei | Simbol (pictogramă)

Partea superioară: partea exterioară a încălțămintei, fixată de talpă

Înveliș și înveliș de talpă: învelișul superior și de talpă, care constituie partea inferioară a încălțămintei

Talpa de uzură: partea inferioară fixată de partea superioară și expusă la uzură

Materialele folosite pentru fabricarea principalelor componente:

Materiale încălțămintei | Simbol (pictogramă)

Piele, piele naturală: piele naturală de origine animală, prelucrată prin tăbăcire

Piele învelită: piele, în cazul căreia grosime a învelișului superior nu depășește 1/3 din grosimea totală a produsului, dar depășește 0,15 mm.

Materiale textile naturale și sintetice: materiale textile și materiale similare, care corespund cerințelor menționate în directiva 71/307/CEE.

Alte materiale: alte materiale neîncadrate în categoriile menționate mai sus (de ex. piele sintetică, plastic)

  1. Instrucțiuni de curățare și de îngrijire

Utilizarea corespunzătoare a încălțămintelor implică și curățarea și îngrijirea în mod regulat a acestora, motiv pentru care dorim să vă comunicăm câteva sfaturi legate de acest aspect:

Partea superioară

Năbuc sau piele velur: pentru eliminarea depunerilor folosiți o perie corespunzătoare. Suprafețele strălucitoare trebuie curățate cu perie velur, fiind recomandată și folosirea regulată a substanțelor speciale de curățare și de reîmprospătare a culorilor, disponibile în magazinul nostru.

Piele de lac: perie cu păr fin sau cu bucată de haină umedă pentru eliminarea impurităților; folosirea cremelor de pantofi este interzisă.

Alte tipuri de piele: pentru eliminarea impurităților folosiți perie cu păr fin sau perie de eliminare a murdăriei. Pentru tratarea suprafețelor curate folosiți cremă de pantofi de culoare identică sau incoloră. Așteptați câteva minute și lustruiți suprafața.

Pielea reciclată: Pielea reciclată este un produs inovativ verde, care sunt realizate din materiale durabile, printr-un proces de reciclare a fibrelor de piele naturală din deșeurile din piele industrială. Pielea noastră reciclată conține mai mult de 70% fibre de piele naturală, sunt produse extrem de durabile și mult mai ușoare, care are o rezistență remarcabilă, dar păstrează aspectul și senzația tradițională a pielii autentice.

Piele sintetică: pentru eliminarea depunerilor folosiți doar apă, fără detergent sau săpun. După uscare curățați cu bucată de haină umedă. Folosirea cremelor de pantofi este interzisă.

Textil: folosiți perie cu păr fin pentru eliminarea impurităților de pe suprafețe. Pentru eliminarea murdăriei dure recomandăm folosirea bureților corespunzători, îmbibați cu detergent neutru. Spălarea încălțămintelor din material textil în mașina de spălat este interzisă! Folosiți substanțe de impregnare, în scopul amplificării efectului de curățare.

Încălțăminte sport: de obicei dispun, de obicei, de parte superioară mixtă (de ex. material textil sintetic, piele sintetică); pentru eliminarea depunerilor folosiți burete umed. Curățarea în mașina de spălat este interzisă, deoarece există riscul deteriorării permanente și implică și anularea garanției!

Talpa

Piele: pentru curățarea murdăriei folosiți perie de curățare corespunzătoare.

Talpă sintetică: curățați cu apă. 

Înveliș:

În cazul modelelor de vară este posibil ca încălțămintea să nu dispună de înveliș sau ca învelișul să cauzeze pătarea cu culori a șosetelor sau a ciorapilor. Pentru evitarea cestei probleme recomandăm folosirea frecventă de încălțăminte alternative, respectiv utilizarea redusă, ceea ce poate cauza și dispariția acestui efect. Recomandăm folosirea de șosete și ciorapi de culoare identică cu cea a învelișului.

ATENȚIE! Încălțămintele ale căror parte superioară și inferioară sunt cusute împreună cu piele naturală nu asigură impermeabilitate.

3. Scopul de utilizare a încălțămintelor (adică, folosirea)

De obicei, dvs. folosiți încălțăminte de stradă obișnuite, destinate utilizării în scopuri generale, incluse în următoarele categorii:

Încălțăminte de primăvară-toamnă: încălțăminte destinate utilizării obișnuite pe timp de primăvară și toamnă și nedestinate utilizării pe timp de iarnă.

Încălțăminte de iarnă: încălțăminte, care în baza materialelor și a structurii sunt destinate utilizării în mod regulat pe timp de iarnă.

Încălțăminte de vară: încălțăminte, care în baza materialelor și a structurii sunt destinate utilizării în mod regulat pe timp de vară.

Alte tipuri:

Încălțăminte de ocazie: încălțăminte destinate utilizării pentru o scurtă perioadă de timp, cu ocazia unui eveniment sau în scopul îndeplinirii unor cerințe de modă. Necesită îngrijire și utilizare specială, fiind fabricate din materiale fine și speciale. Important: astfel de încălțăminte sunt și încălțămintele cu talpă din piele, care nu sunt impermeabile.

Încălțăminte din țesătură: încălțăminte destinată utilizării pe timp de vară, în condiții meteorologice fără precipitații sau umezeală. Aceste încălțăminte nu sunt impermeabile.

Încălțăminte de timp liber și sport: încălțăminte cu structură materială și cu parte superioară destinate persoanelor active fizic și activităților sportive de scurtă durată și care corespund activităților desfășurate. Încălțămintele sport sunt disponibile în diferite modele destinate utilizării în cadrul numeroaselor activități sportive, respectiv utilizării pentru un anumit scop, într-un anumit loc (de ex. alergare, tenis, aerobic, sală etc.). Folosirea acestor încălțăminte pe durata întregii zile sau în scopuri generale (pe stradă) nu este recomandată!

Papucii, încălțămintele de casă: încălțăminte destinate utilizării ocazionale și doar acasă (în locuință).

4. Recomandări privind utilizarea

  • Vă recomandăm, ca înainte de cumpărare să încercați ambele încălțăminte (stânga și dreapta). Încălțămintele înguste sau largi sunt inconfortabile și cu timpul, se deformează.
  • Dacă sunt prevăzute cu șiret, încălțămintele trebuie încercate în stare complet desfăcută, agrafele și fermoarele trebuie deschise complet - încălțați și descălțați încălțămintele în această stare. Pe durata utilizării încălțămintele trebuie fixate corespunzător (de ex. șiret legat, agrafe și fermoare închise etc.). Nerespectarea recomandărilor menționate poate cauza deteriorarea încălțămintelor, caz în care și în cazul eventualelor stricăciuni, suntem exonerați de orice răspundere.
  • Folosiți încălțăminte corespunzătoare condițiilor meteorologice, nu doar în interes propriu, ci în scopul protejării încălțămintelor.
  • După folosire încălțămintele trebuie puse pe calapod sau umplute cu hârtie; scoateți suportul de talpă - dacă este cazul.
  • În cazul încălțămintelor umede acționați conform instrucțiunilor menționate mai sus. Încălțămintele trebuie uscate la temperatura camerei, fără uscare forțată. Poziționarea încălțămintelor aproape de sursele de căldură este interzisă, în caz contrar există riscul producerii de daune permanente.
  • Evitați utilizarea pe durata întregii zile a cizmelor lăcuite, cu cap închis sau din piele sintetică și a încălțămintelor destinate utilizării pe stradă. Folosirea pe durata întregii zile nu este recomandată din motive de sănătate. Dacă aveți posibilitatea, schimbați aceste încălțăminte (acasă, la locul de muncă etc.).
  • Tălpile din piele se umezesc rapid, nu sunt impermeabile. Folosirea de durată a încălțămintelor umede nu este recomandată din motive de sănătate. Înainte de utilizare, asigurați-vă că talpa este uscată. Plasarea încălțămintelor umede pe suprafețe din plastic este interzisă. Recomandăm uscarea încălțămintelor pe structuri lemnoase.
  • Forțarea încălțămintelor este interzisă, recomandăm tratarea cu parafină sau cu ceară, în scopul facilitării funcționării ușoare a fermoarului.
  • Dacă încălțămintea prezintă semne de deteriorare, reparați imediat, prevenind astfel extinderea deteriorării.
  • Evitați expunerea încălțămintelor la obiecte ascuțite, cu vârf ascuțit, la lovituri, la zgârieturi și la fricțiune, deoarece astfel de factori pot lăsa urme de durată.
  • Învelișurile din piele pot cauza colorarea șosetelor sau a ciorapilor. Învelișurile din piele naturală coloră nu conțin crom sau alte substanțe nesănătoase sau periculoase. Astfel, există riscul colorării șosetelor. Acest fapt nu constituie defecțiune de fabricare, încălțămintele în cauză pot fi folosite în continuare. 
    Pentru prevenirea colorării șosetelor recomandăm folosirea de șosete/ciorapi din bumbac. Evitați folosirea continuă a încălțămintelor pe durata întregii zile; picioarele necesită aerisire. Transpirația poate cauza decolorarea pielii.
  • Nu așteptați uzura completă a călcâiului tălpii încălțămintelor, reparațiile și întreținerea trebuie efectuate la timp.
  1. Condițiile privind garanția

Garanția este acordată în conformitate cu prevederile menționate în legea maghiară nr. V./2013 - Codul Civil Maghiar și în ordinul nr. 19/2014(IV.29) NGM respectiv 45/2014 (II.26.) al Guvernului Maghiar În continuare sunt menționate condițiile generale.

Conform prevederilor legale, cumpărătorii beneficiază de garanție. În cazul acestor produse garanția înseamnă că în momentul achiziționării produsele îndeplinesc cerințele menționate în prevederile legale aplicabile și în contract. Asemenea produselor similare, și aceste produse folosite în mod regulat, corespund cerințelor și afirmațiilor menționate în spoturile publicitare și pe fișele destinate consumatorilor. Recomandăm consultarea tuturor certificatelor și fișelor privind produsele.  Garanția nu acoperă defecțiunile semnalate de comerciant în momentul vânzării. În cazul în care pe durata perioadei de garanție produsul se deteriorează contrar utilizării, îngrijirii și depozitării corespunzătoare, utilizatorul este îndreptățit la depunere de plângeri și reclamații. În cazul în care se referă la o defecțiune de fabricație, cumpărătorul susține că defecțiunea sau cauza acesteia persistase și în momentul achiziționării. Dacă o astfel de afirmație poate fi dovedită, plângerea depusă de cumpărător este valabilă. Dacă produsul se uzează în urma utilizării corespunzătoare, cumpărătorul nu este îndreptățit la reclamație.

În cazul achiziționării de către o persoană fizică (contract de utilizare) perioada de garanție este de 2 ani, împărțită în două părți. În cazul în care defecțiunea survine în primele 6 luni de la data achiziționării, se va considera că defecțiunea persistase în momentul vânzări  -  conform prevederilor legale și dacă nu s-a stabilit altfel. Astfel, dacă vânzătorul nu este de acord cu acest fapt, vânzătorul are obligația de a dovedi faptul că defecțiunea a survenit din greșeala utilizatorului. În cazul în care vânzătorul nu dorește sau nu poate face dovada afirmațiilor sale reclamația este considerată ca fiind justificată, cumpărătorul fiind îndreptățit la implementarea drepturilor sale conferite de garanție. Începând cu luna 7 și până la sfârșitul perioade de doi ani, în cazul surveniri unei neînțelegeri între vânzător și cumpărător, sarcina de dovedire a persistării defecțiunii încă în momentul vânzării, revine cumpărătorului. În cazul în care cumpărătorul reușește să dovedească acest fapt, cumpărătorul este îndreptățit la implementarea drepturilor sale conferite de garanție. Cumpărătorul poate beneficia de drepturile sale de garanție, în două etape. Prima etapă constă în remedierea defecțiunilor sau în înlocuirea produsului. Cumpărătorul are posibilitatea de a alege dintre cele două posibilități, fără să cauzeze costuri suplimentare vânzătorului (dacă defecțiunea poate fi remediată, se va opta pentru remediere). Etapa a doua constă în reducerea prețului și în retragere. Această etapă este implementată dacă vânzătorul refuză remedierea sau înlocuirea sau dacă remedierea sau înlocuirea nu sunt posibile.  Cumpărătorul are posibilitatea de a opta între reducerea prețului sau retragere, însă dacă defecțiunea este nesemnificativă, retragerea nu este posibilă. Caracterul de „defecțiune nesemnificativă” urmează a fi stabilit de către un specialist. În caz de retragere, prețul de achiziție trebuie rambursat într-o singură rată și imediat către Cumpărător. Semnele de deteriorare survenite în urma utilizării îngrijirii sau depozitării necorespunzătoare a încălțămintelor sau în urma deplasării în mod specific sau din cauza poziției specifice a piciorului, nu poate constitui subiect de reclamație. Semnele de deteriorare survenite în urma remedierii din inițiativă proprie a defecțiunilor externe survenite din greșeală sau cauzate intenționat, nu oaste constitui subiect de reclamație.

Distribuitor: Agas Footwear Kft.

1144 Budapest, Egyenes utca 6.

Nr. tarif vamal: 6403